google analitika

25 март 2014

VRUĆA VODA SA LIMUNOM KAO LEK I ZAMENA ZA KAFU


vruca voda limun
Zašto piti vodu sa limunom svakog jutra? Ujutru nakon buđena, mnogi piju šolju kafe uz doručak. Ali, postoji mnogo više prednosti koje nudi vruća voda sa limunom. Ova izvrsna zamena za kofein se jednostavno priprema: sok od pola limuna u šolju tople vode.
Dobro je piti vodu sa limunom na prazan želudac.
Kao neke od najvažnijih prednosti izdvajaju se:
  1. Ojačava imuni sistem – limun je bogat vitaminom C i pomaže u borbi sa prehladama. Osim toga, limun predstavlja i izvor kalijuma, koji stimuliše nervne i moždane funkcije, a dobar je i za krvni pritisak.
  2. Uravnotežuje PH vrednost – redukuje kiselinu u organizmu. Iako je limun kiseo, on ne stvara kiselinu u organizmu.
  3. Pomaže kod mršavljenja – limun pomaže u borbi protiv gladi i aksioznosti (uznemirenosti). Ukoliko se pridržavate alkalnih dijeta (na bazi limuna) brže ćete izgubiti na težini.
  4. Pospešuje varenje – limun eliminiše nepoželjne materije u organizmu i stimuliše rad žuči. Pomaže kod zatvora i smanjuje kiselinu u želucu.
  5. Izvrstan je diuretik – limun služi za pročišćavanje organizma i lako oslobađa telo od toksina, što doprinosi zdravlju urinarnog trakta.
  6. Olakšava respiratorne probleme – zahvaljujući mešavini tople vode i limuna, moći ćete da se izborite sa plućnim infekcijama i da se oslobodite kašlja. Ova mešavina je korisna za astmu i alergije.
  7. Čišćenje kože – vitamin C otklanja bore i fleke, eliminiše razne toksine iz krvi i to se sve može videti na koži. Može se direktno nanositi na lice kako bi se poboljšao izgled lica.
  8. Osvežava dah – pomaže kod zubobolje i upale desni. Budite oprezni jer limunska kiselina može da ošteti zubnu gleđ.
  9. Stres - kada ste izloženi stresu, gubi se vitamin C iz organizma. Zato koristite limun kako biste povećali nivo C vitamina.
  10. Izgubite naviku da pijete kafu – imaćete manju želju za kofeinom. Tako ćete dan zdravije započeti.
izvor:

Нема коментара:

Постави коментар