google analitika

04 март 2014

ČAJ ZA LEČENJE ZATVORA (OPSTIPACIJA)


zatvor prirodno lecenje
Zatvor ili opstipcija je čest problem kod ljudi. Najčešći uzrok za pojavu zatvora je nepravilna ishrana, odnosno konzumiranje suve hrane. Ukoliko imate manje od tri pražnjenja nedeljno znači da imate zatvor. Često su prisutni i simptomi nadutosti i bola u stomaku. Takođe uz zatvor idu tvrda stolica i bolovi pri pražnjenju creva. Kako ne bi doslo do ovog problema potrebno je da jedete više voća i povrća kao i namirnice bogate biljnim vlaknima poput žitarica. U ovom tekstu ćemo podeliti nekoliko recepata za lečenje zatvora i lenjih creva.1. Za lečenje zatvora može vam poslužiti laneno seme. Uzeti punu kašiku lanenog semena i istucati ga u avanu, zatim preliti sa 200gr čaja od kamilice i popiti odjednom. Ovo ponavljati 2-3 puta dnevno. Ova sluz nije škodljiva i ne stvara naviku pa je osobe koje pate od zatvora mogu koristiti više puta dnevno.
2. Protiv tvrde stolice uzeti pola kilograma suvih šljiva i pola koligrama suvih smokava pa ih skuvati u 3 litra vode koja treba da uvri do 2,5l. Tečnost piti po 1dl, pre i posle jela, a uz to uzimati po jednu kašiku prethodno kuvanog voća. Pored ovoga što više jesti jako raskuvanozelje i ječam ali bez zaprške, a zatim što više svežih šljiva i jabuka. Dobro je jesti i kupus, crveni luk i blitvu.
3. Čaj od sene je odlično sredstvo protiv zatvora ali treba biti pažljiv prilikom njegove upotrebe jer je vrlo jako sredstvo koje treba koristiti samo kod akutne opstipacije. Brzo dovodi do pražnjenja ali ga ne treba upotrebljavati često.

izvor:

Нема коментара:

Постави коментар