google analitika

23 март 2014

ČAJ PROTIV ALERGIJA

alergija lecenje

Alergija je nepravilno funkcionisanje imunog sistema, ispoljava se kao burna reakcija organizma na neke stvari iz prirodnog okruženja. Najčešći simptomi alergije su: kijanje, zapušen nos, curenje iz nosa kao i crvenilo očiju. Ukoliko želite da izbegnete alergiju, najbolje da izbegavate alergene koji je izazivaju. Ukoliko već niste izbegli pročitajte recepte protiv alergije ispod.
Caj protiv alergije: Pola litra borovnicestaviti u bocu od dva litra, i na to naliti litar jakog, zdravog, prirodnog vina i pustiti 24 sata da odstoji. Nakon toga doliti pola litra komove rakije i tri kašike šećera u prahu, zatim sve dobro promešati. Svakog jutra i večeri po 5-6 zrnaborovnice požvakati i progutati sa čašicom vina. To se ponavlja tri dana. Dva dana ne uzimati, zatim opet tri dana uzimati.
Tako pripremljen lek ublažuje glavobolju, bistri razum, osvežava telo, leči vrtoglavicu. U pola kila voska lagano dodavati 2 kg meda i dobro umešati pa time, 2 puta dnevno, kao melem, u zavoju, lečiti kožne čireve.
Uopšteno, protiv kožnih bolesti uzeti jednu supenu kašiku lanenog semena, 3 šolje vode, 2/3 šolje fino iseckanog ili samlevenog belog luka, pola šolje meda i 1/4 šolje limunovog soka. Kuvati seme lana dok voda ne ispari na pola, skloniti sa vatre, dodati luk i med pa promešati. Ohladiti i dodati sok od limuna. Odrasli uzimaju 1 supenu kašiku, a deca 1-2 supene kašike.

izvor:

Нема коментара:

Постави коментар