google analitika

31 мај 2014

JABUKOVO SIRĆE - ČUDOTVORNI ELIKSIR LEPOTE

Jabukovo sirće koristi se u kuvanju, ali je njegova namena prvenstveno u lečenju zaista velikog broja tegoba i bolesti. Neretko, jabukovo sirće se preporučuje kao ,,lek za sve''. Pored toga jabukovo sirće je i ,,čudotvorni eliksir lepote'' ! Njegova primena je više nego poželjna kada je u pitanju nega i lepota kose, kože, noktiju, tela, a jedan je i od boraca za skidanje suvišnih kilograma...
Pogledajte kako možete da koristite ovaj dar prirode u očuvanju svoje lepote.
Za kožu
Za blistavu kožu i protiv svraba na koži preporučuje se spoljna upotreba razblaženog sirćeta, a trljanje i masiranje ovim rastvorom izvanredno prija i potpuno zdravim osobama. Osim osećanja svežine koje dugo traje jabukovo sirće daje koži mekoću, vlažnost i zdravo rumenilo.
Za čistije lice, protiv mitesera - Jedan deo jabukovog sirćeta izmešati sa osam delova vode i tom tečnošcu tri puta dnevno prskati lice.
Tonik za lice - Miks od jedne kašike jabukovog sirćeta i dve šolje vode možete koristiti kao tonik za zatezanje i čišćenje kože. Tonik nanosite svakodnevno tuferima i vaša koža će biti dubinski očišćena.
Protiv akni Prirodna kiselina iz jabučnog soka može pomoći u borbi protiv akni, ali i sunčanih i staračkih pega. Prvo napravite test na manjem delu kože da vidite jeste li preosjetljivi. Stavite malo jabukovog sirćeta na vrat i ostavite 15 minuta. Ako nema reakcije, možete ga staviti i na lice. Razredite jabukovo sirće s vodom u razmeri 1:3 (nakon nekog vremena možete smanjiti ili dodati vode). Čistom pamučnom gazom nanesite mešavinu na problemtično područje i ostavite da deluje oko 20 minuta, potom isperite. Postupak ponavljate dva-tri puta dnevno dok akna ne nestane.
Protiv opekotina na opekotinu naneti jabukovo sirće nekoliko puta. To ce sprečiti pojavu plika i ublažiti bol.
Kod ekcema - obolela mesta treba mazati jabukovim sirćetom četiri puta na dan i tri puta tokom noći. Ekcem, praćen svrabom ubrzo će nestati.
Uklanja bradavice - u video snimku pogledajte kako:



Za kosu
Regenerator - Pomiešajte 1 kašičicu jabukovog sirćeta sa 2 kašike maslinovog ulja i 3 bjelanca. Utrljajte to u koren kose, stavite kapu za tuširanje ili plastičnu kesu, sačekajte 30 minuta, a zatim isperite. Vaša kosa će nakon ovog tretmana biti mekša i zdravija.
Za sjajniju kosu - Nakon što ste oprali kosu nekim prirodnim šamponom, isperite sa malo vode u koju ste dodali kašiku jabukovog sirćeta (ova količina vode sa sirćetom može vam koristiti za nekoliko pranja kose).
Za dubinsko pranje kose Jabukovo sirće takođe uklanja naslage minerala koji nastaju kao posledica korišćenja tvrde vode i zbog nečistog vazduha. Uklanja i sebum i naslage proizvoda za stajling. Kada se upotrebljava kao sredstvo za dubinsko pranje kose koristi se u većoj koncentraciji nego inače (25-50%). Utrljajte na kosu i ostavite da deluje nekoliko minuta pa potom isperite.
Zaštita od hlora - Ukoliko imate farbanu kosu i želite da zaštitite boju od hlora prilikom odlaska na bazen, nanesite sirće na kosu i držite 15 minuta pre ronjenja.
Učvršćivač boje kose - Sprečite ispiranje farbane kose rastvorom jedne čaše belog sirćeta i čaše hladne vode kako biste učvrstili boju.
Protiv peruti - Pomešajte pola šoljice mlake vode, trećinu šoljice jabukovog sirćeta i tri kašike meda. Stavite ih u bocu s raspršivačem i tresite dok se med ne rastopi. Kosu raspodelite u četiri dela. Mešavinu nanesite na teme, na celu glavu, dok je ne potrošite. Kosu zamotajte u plastičnu kesu ili kapu za tuširanje i ostavite da stoji 15 minuta. Isperite na uobičajen način. Postupak ponavljajte jednom nedeljno. Nakon dve do tri endelje primetićete rezultate.
Za posvetljivanje plave kose - Da bi ste posvetlili plavu kosu i vratili joj sjaj, da se lepo presijava na letnjem suncu, takođe koristite jabukovo sirće. Skuvajte 2 šolje vode u manjoj šerpici i onda dodajte 2 kašike jabukovog sirćeta i kuvajte 15 minuta na laganoj vatri. Ostavite da se ohladi. Našamponirajte kosu, isperite i onda ohlađenom mešavinom sirćeta i vode još jednom isperite kosu.
Ukoliko želite da posvetlite pramenove pomešajte jednake količine jabukovog sirćeta i svežeg soka limuna i uspite smesu u sprej bocu. Odvojite pramen i našpricajte ga mešavinom. Tako i sa još par pramenova. Ostavite da deluje 10 minuta ili malo duže. Da biste poboljšali efekat kosu sušite na suncu. Isperite mlakom vodom, a miris sirćeta će ispariti kako se kosa bude sušila.
Da biste poboljšali boju tamne kose pomešajte 1/2 šolje jabukovog sirćeta i 1/2 šolje soja sosa. Koristite smesu nakon pranja šamponom i ispiranja. Nanesite, ostavite par minuta i isperite mlakom vodom.
Za nokte
Priprema za manikir Najbolji način da uradite manikir kod kuće jeste da potopite prste u sirće pet minuta, a zatim pustite da se osuši pre nego što počnete da lakirate nokte. Sirće će ukloniti površinske oštećene slojeve i učiniti vaše nokte sjajnijim i glatkim.
Uopštena nega
Ispiranje usta Koristite jabukovo sirće kao tečnost za ispiranje usta: rastvorite 1 kašičicu soli u čašu tople vode i dodajte 2 kašike jabukovog sirćeta.
Modrice - Spriječite pojavljivanje crnih modrica potapanjem pamučne gaze u jabukovo sirće, a zatim stavljanjem natopljene gaze na povređeno mesto sat vremena (da odstoji).
Za mršavljenje Svako jutro na prazan želudac piti čašu vode sa jednom do dve kašičice sirćeta ili uz svaki obrok popiti cašu vode sa dve kašičice sirćeta. Terapija traje dva meseca. Jabukovo sirće utiče na sagorevanje suvišnog masnog tkiva.

Možete vi to same !

Izvor:
mogujatosama.rs

Нема коментара:

Постави коментар