google analitika

15 мај 2014

8 NAJZDRAVIJIH NAPITAKA NA SVETU


najzdraviji napitak recept
Dopunite vaš organizam sa dodatnim vitaminima, hraniljivim sastojcima i antioksidansima, povećajte energiju i smanjite težinu, izbegnite alergije i bolesti pomoću ovih 10 izuzetno moćnih i zdravih napitaka. Sve sastojke je lako nabaviti i prilagođeni su za naša područja.

8 najzdravijih napitaka na svetu

1. Limunada
Ceđenje limuna u čašu hladne vode je super jednostavan način za umnožavanje zdravstvenih koristi i uživanje u ukusu. Limun u telu postaje alkalan, a alkalno telo je u stanju da se lakše izleči i bolje prihvati hranljive sastojke. Dodatna korist je ta što limunada pomaže u održavanju kože blistavom i čistom, a takođe podpomaže gubljenje telesne težine.
2. Piće za detoksikaciju
U čašu vode dodajte kašiku jabukovog sirćeta, limunovog soka i pola kašičice cimeta. Zasladite medom po želji. Ovaj recept sadrži niz sastojaka koji jačaju vaš organizam i imunitet. Jabukovo sirće sadrži supstance koje utiču na smanjenje krvnog pritiska, a limun i cimet regulišu nivo šećera u krvi.
3. „Sassy voda“
Ova voda izbacuje nečistoće i toksine iz vašeg tela i jednostavna je za pravljenje. Potrebno je: 2 limuna, pola krastavca, 10-12 listića nane, 3 litra vode. U dno bokala stavite isečene kriške limuna (prethodno ga dobro oprati sodom bikarbonom ili sirćetom da bi se iklonili pesticidi) i krastavca, dodajte listove nane, preliti vodom i ostaviti da odstoji preko noći ili 8 sati.
4. Prah od zelenog čaja
Ovaj napitak brzo povećava energiju, ubrzava metabolizam, pomaže u borbi protiv virusa i bakterija, podiže raspoloženje, ima svojstva koja pomažu u borbi protiv raka, čisti telo.Priprema se tako što u čašu vode dodate četvrtinu kašičice praha od zelenog čaja.
5. Napitak protiv alergija
Ovaj recept kombinuje jabukovo sirće, prirodan med i vodu kako bi stvorio snažno sredstvo za borbu protiv alergija. Med u sebi sadrži tragove polena pa tako vremenom postajete imuni na alergijske rakcije. U čašu tople vode dodajte kašiku meda i jabukovog sirćeta i mešajte dok se med ne rastopi. Koristi se 2 puta dnevno, a možete dodati i limun za još zdraviji napitak.
6. Jabukovo sirće, beli luk i limun
Ovo piće nema baš najprijatniji ukus ali je odlično sredstvo za borbu protiv prehlade i gripa. Takođe uspešno smanjuje nivo holesterola i triglicerida. Za ovaj recept je potrebno: 10 oljuštenih i lagano izgnječenih čenova belog luka, 1.5-2 šolje vode, četvrtina šolje jabukovog sirćeta, jedan limun i 4 kašičice meda ili po ukusu. Uputstvo: krčakati oljuštenen izgnječen beli luk u 1 ½ čaše vode 10 minuta, možete koristiti 2 šolje ako više volite razblažen ukus . Sklonite sa vatre.Pomešajte smesu sa jabukovim sirćetom , sokom od 1 limuna , i najmanje 4 kašike meda . Pijte 2-3 puta dnevno po potrebi.
Đumbir, kurkuma i papričica su vrlo moćna kombinacija za detoksikaciju ali i za smanjenje bola, glavobolje, protiv gripa. Detaljno uputstvo i zdravstvene koristi možete videti klikom na link iznad.
8. Sok od cvekle
Ispijanje soka od cvekle utiče na smanjenje sledećih problema: suva koža, akne, perut, leči malokrvnost, jača imunitet, pročiđćava bubrege i jetru, reguliše visok krvni pritisak i leči žiticu.

izvor:

Нема коментара:

Постави коментар