google analitika

07 јун 2013

Super moćni napitak mladosti

Evo recepta za moćan frape koji je zahvaljujući nezamenljivim atioksidansima izvrstan "antiejdž" obrok. Za njegovu pripremu je potreban doslovno jedan minut, a jedna čaša ovog mirisnog frapea razuveriće sve one koji tvrde da je za hranjivi obrok potreban prepun tanjir natrpan glavnim jelom i prilogom.



Ako pripremite frape s punomasnim mlekom ili sladoledom možete ga poslužiti kao osvežavajući desert, a ako izmiksate odgovarajuće namirnice može zameniti i obrok. U takvom obroku uživajte jednom dnevno, ujutru ili uveče, kada će vam biti potrebni sledeći sastojci: 

1. Suve šljive 

1 šoljica 

Šljiva u osušenom obliku sadrži gotovo 6 puta više antioksidansa nego sveža voćka. U svom tamno-plavom i smežuranom “plaštu” krije i izvor magnezijuma i kalijuma. A nije potrebno podsećati kako je upravo ova neugledna namirnica spasilac u slučajevima kada ništa drugo ne pomaže da olakša varenje. 

2. Borovnice 

¾ šoljice svežih ili smrznutih 

Svaki unos ovih tamnoplavih bobica razveseliće vaše krvne sudove koji će u njima videti saveznika u održavanju fleksibilnosti i uopšte zdravog stanja. Antocijani koji se nalaze u njima smatraju se najsnažnijim antoksidansom koji neutralizuje slobodne radikale, dok pterostilben pomaže u regulaciji šećera i holesterola u krvi. 

3. Semenke lana 

2 kašičice mlevenog lana 

Semenke u obliku malenih smeđih suza najčešće unosimo preko hleba ili peciva, ali bi trebalo da ih konzumiramo svesnije i češće zbog vrednih omega-3 masnih kiselina, saveznika blistavog tena i urednog varenja. Osim kože, ova fantastična namirnica, koja će frapeu dati ukus orašastih plodova, pozitivno će uticati i na srce, debelo crevo, ali i ćelije mozga. 

4. Riblje ulje 

Sadržaj iz jedne kapsule 

Zaboravite onaj grozni ukus u ustima koji je ostao dok ste kao dete za jačanje kostiju morali da pijete među klincima ozloglašene crvene kuglice ispunjene ribljim uljem. Nakrcane vitaminom D, riblje ulje iz jetre bakalara čuva kosti, zglobove, pomažu u prevenciji nekoliko vrsta kancerogenih bolesti, čuva srce, mozak i oči, i prolepšava oči i kosu. 

5. Protein surutke 

2 kašičice 

Ovaj protein je verovatno je poznat fitnes entuzijastima, jer je upravo on izdvojen kao jedan od najzdravijih sastojaka za šejkove nakon treninga. U ovom frapeu njegova primarna uloga nije izgradnja mišićnog tkiva, već što duže održavanja sitosti. 

6. Kvasac u prahu 

1 kašičica 

Da se pitaju koža i kosa, vitamini B grupe (B1, B2, B5, B6 i B12) trebalo bi da bude deo svakog unesenog obroka. Ovi dragoceni nutrijenti jačaju ih i prolepšavaju više i od najskupocenijeg preparata za pomlađivanje. Zbog gvožđa, kalijuma i kalcijuma kojim ne oskudeva vredi pretrpeti i ukus, koji i nije toliko primamljiv. 

Priprema frapea: 

1. Sve sastojke stavite u blender. 

2. Ubacite kockice leda. Njihova količina zavisi od toga koliko gust šejk želite. Po želji zasladite s malo meda. 

3. Izmiksajte, stavite u čašu i uživajte ispijajući napitak mladosti! 

Izvor:
www.zenskikutak.rs

Нема коментара:

Постави коментар