google analitika

10 јун 2013

Зелени сок од жита

Еликсир здравља

Зелени сок од жита је додатак исхрани. Јако добро подстиче имунитет.Код старијих особа отклања карактеристично успорено кретање и уједно повећава стабилност током кретања, смањује болове у мишићима и зглобовима приликом промене времена, повећава физичку снагу и виталност.
Зелени сок од жита садржи велику количину витамина Б17 који, научно је доказано, уништава ћелије рака. Захваљујући томе даје јако добре резултате и у превенцији али и у лечењу малигних обољења.

Шта је сок од зеленог жита?  

Зелени сок од жита је слаткаст, зелени сок исцеђен од из клица и младих изданака еколошки узгојеног жита. Пошто лишће пшенице садржи тешко варљива влакна користи се само исцеђен сок. Зелени сок од жита нема ни једно нежељено дејство тако да га без ризика могу користити и мала деца, труднице, рековалесценти као и старије особе.


Шта садржи сок од зеленог жита?

1. Све познате минерале који су потребни организму.
2. Извор је огромне концентрације беланчевина а садржи и све аминокиселине у одговарајућем односу.
3. Садржи витамине А, Ц, Е, К, Б.
4. Ензими су одговорни за више хиљада биохемијских реакција у нашем организму. Рађамо се са оптималном количином ензима али их током живота услед стреса, неправилне исхране, разних инфекција и болести, потрошимо. На тај начин се наруши природна равнотежа а последица је неотпорност организма односно смањен имунитет, што доводи до бројних болести и поремећаја. До сада је у зеленом соку од жита откривено неколико стотина ензима. Поред тога што значајно поправља имунитет помаже и код детоксикације.
5. Хлорофил у зеленим деловима биљке, је по свом молекуларном саставу веома сличан хемоглобину у људској крви. Одговоран је за транспорт кисеоника .Зато се за хлорофил често каже да је течни кисеоник и да чисти крв.
6. Зелени сок од жита садржи витамин Б17 који уништава ћелије рака. Недостатак витамина Б17 /амyгдалин/ доводи до малигних обољења. Зато је зелени сок од жита користан и као превентива а и током лечења.


За шта је добар сок од зеленог жита?

- Јача имунитет, помаже код проблема са варењем, врши темељну детоксикацију организма, уништава штетне а враћа функцију корисним бактеријама, помаже код ослобађања од вишка килогарама, повећава воталност, допремањем великих количина кисеоника до ћелија помаже код свих упалних процеса.
- Званична испитивања су доказала да зелени сок од жита поуздано помаже код следећих болести: малигна обољења крви, дојке, дебелог црева, плућа, јајника, простате, цисте, дијабетес, упала мишића, бронхитис, опадање косе, гојазност.
- Зеленим соком од жита се људи лече од разних цивилизацијских болести већ 40 година . Поред опоравка многи пацијенти сведоче и о томе да се после терапије зеленим соком од жита осећају као препорођени, пуни елана и животне енергије.
- Зелени сок од жита саџи велику количину ензима, белачевина и витамина. Да би се ови састојци успешно сачували исцеђени сок се у минималном временском периоду хибернира /замрзава на -25 степени/. На исти начин се чува и мајчино млеко. Залеђене коцкице зеленог сока од жита се могу транспортовати искључиво у фрижидер торби.


Како употребљавамо?

Једну или више коцкица леда растопимо у дестиловану или негазирану киселу воду. За сваку коцкицу потребно је 0.5-1 дл воде. Воду из градског водовода ни у ком случају не треба користити, због присуства хлора у води. Чим се отопи лед, напитак одмах треба попити на празан стомак, ујутру. Посл тога од 1 до 1.5 сат не сме се ништа јести, пити, пушити… Ово је јако важно! Толико времена је потребно да би витамини и остали састојци ушли у крвоток организма. После сат и по времена можемо све да радимо као и обично (кафа, доручак…), као и терапије које је преписао доктор.
Број коцкица и дужина терапије зависи од стања организма.Код тежих болести /малигних/ препоручујем дневно по пет коцкица минимум 6 месеци па чак и као сталну терапију до излечења.
Докторка Ана Њигмор, која је случајно открила лековиту моћ сока зеленог жита боловала је од рака дебелог црева.Након шестомесечне свакодневне употребе сока од зеленог жита малигни тумор је нестао.Она је ипак наставила да пије овај сок без престанка још 20 година страхујући да се болест не поврати.Умрла је у дубокој старости од тровања димом приликом једног пожара али се рак више никада није појавио.


Како организам може да реагује на сок од зеленог жита?

У прва три дана столица може бити разређена, евентуално благи пролив, који има улогу чишћења желудца и црева од токсина, што аутоматски доводи до растерећења организма.


Први знаци побољшања

Уочљиве или осетне промене се јављају након 10 до 12 дана терапије. (већа физичка снага, воља за рад, смиренији живци, елан). Како терапија напредује тако се повлаче знаци болести.
Врло ретко се јавља да стомак не жели тако лако да прихвати укус сока. Ако пролив неће да престане, онда додамо више воде од прописаног, а када се стомак навикне онда се вратимо на прописану количину: 0.5-1 дл на сваку коцкицу. Корисници обично оздраве након 5-6 месеци али након месец дана се виде добри резултати у крвној слици и знатне промене општег стања организма.

Izvor:

Нема коментара:

Постави коментар