google analitika

15 новембар 2013

KAMEN U BUBREGU PRIRODNO LEČENJE


kamen-u-bubregu-prirodno-lecenje
Mnogo ljudi i ne zna da ima kamen u bubregu. Ukoliko kamen u bubregu zastane u mokraćovodu, dolazi do bolnih grčeva. Mučnina, znojenje i osećaj straha su propratne pojave grčeva izazvanih napadom kamenca u bubregu. Bolovi prestaju tek kada kamen dođe u bešiku. Veće kamenje, koji ne mogu da se izbace kroz mokraćovod, potrebno je razbijati ili operativno odstraniti. Kamen u bubregu nastaje zbog povećane koncentracije soli kalcijuma u urinu-usled preterano slane hrane ili nedovoljnog lučenja tečnosti preko kože. Sredstva protiv bolova ako se koriste u dužem periodu mogu prouzrokovati stvaranje kamena u bubrega.

Sprečavanje stvaranja kamena u bubregu

1. Piti najmanje 2 litra tečnosti dnevno, naročito mineralnu vodu bez ugljen dioksida, sokove, čajeve (ribizla, mrkva, celer..)
2. Čajevi od koprive i šipka poboljšavaju izbacivanje mokraćne kiseline.
3. Promena načina ishrane: izbegavati preterano slana jela, soliti biljnom solju, izbegavati hranu koja sadrži purin (najviše u iznutricama), što više celera i peršuna.
4. Krećite se što više
5. Vršite analizu urina svakih pola godine.

Kamen u bubregu, prirodno lečenje

Za izbacivanje kamena u bubregu: sitno iseckati po 25 grama korena celera, peršuna, sladića i selena. Ovu biljnu mešavinu staviti u litar vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji preko noći, a tek ujutru prokuvati (ključanje 2-3 minuta). Nakon što se potpuno ohladi procediti i piti tokom dana umesto vode. Piti nezaslađeno. Čaj se pije tri dana pa se jedan dan pravi paza i tako ponavljati postupak.
Za razbijanje kamena u bubregu: potrebno je po 4 kašike listova divlje kruske i žalfije (ukupno 8 kašika čajne mešavine), zatim preliti mešavinu sa 3 litra ključale vode. Kada se ohladi, procediti i piti tokom dana bez unosa drugih napitaka, u trajanju od nedelju dana. Za to vreme mokraća moze izgledati tamnje i penušavo.
Trešnjine peteljke za rastvaranje bubrežnog kamena: Fitoterapeuti tvrde da su trešnjine peteljke najbolje sredstvo za rastvaranje bubrežnog kamena. Dobro oprati peteljke, osušite ih i sitno iseckane kuvati se u vodi dva minuta, posle čega se tečnost procedi i pije umesto vode. Ovaj čaj pospešuje izbacivanje kamena, smiruje upalu bubrega, čisti mokraćne kanale i pospešuje mokrenje.

Izvor:

Нема коментара:

Постави коментар