google analitika

15 август 2013

Problem kurijeg oka


Kurije Oko
Kurije Oko
Muce li vas kurije oci? Evo nekoliko jednostavnih savjeta za rjesavanje ovoga problema.
Par citalaca privatno me pitalo da li ima neki efikasan nacin za odstranjivanje kurijih ociju.
Vecina recepata i savjeta koje moja supruga Mirjana i ja objavljujemo su probani i testirani na nama samima ili na clanovima porodice i bliskim prijateljima. Posto niko od nas do sada nije imao problema sa kurijim ocima savjeti koje ovdje dajem su prevedeni sa engleskog jezika i iskustva su drugih, a ne nasa vlastita. Mehanika rada savjeta zvuci vrlo logicno i vjerujem da ce savjeti biti efikasni.
Ako budete koristili neke od sljedecih recepata, bilo bi fantasticno da se vratite na ovu stranicu i podijelite svoja iskustva.
Takodje budite sigurni da se radi o kurijem oku, a ne o bradavicama,  za koje postoje druge solucije.
Evo ovako:
Savjet broj 1:
Uzmite 2 aspirina (bayer ili bilo koji drugi koji sadrzi acetylsalicylic acid) zdrobite ih u prah i dodajte dvije do tri kapi vode i mijesajte dok ne dobijete pastu. Namazite kurije oko ovom pastom pred spavanje i prekrijte flasterom. Ponavljate dok kurije oko ne otpadne.
Savjet broj 2:
Natopite komadic vate jabukovim sircetom i ucvrstite zavojem ili flasterom preko noci. Ponavljajte dok kurije oko ne otpadne.
Savjet broj 3:
Uzmite komadic ananasa,  svjezeg,  ne iz konzerve. Zalijepite ga preko cijelog kurijeg oka preko noci i ponavljajte dok kurije oko ne otpadne.  Kora od ananasa djeluje isto. Unutrasnji dio kore zalijepite preko kurijeg oka.
Savjet broj 4: (po iskustvima autora prevedenog teksta, najbrze djelujuci savjet) http://prirodnamedicina.com
Potrebno vam je jabukovo sirce i etericno ulje cajevca. Namocite komadic vate jabukovim sircetom i drzite sa malo pritiska na kurijem oku 3 do 5 minuta. Sklonite vatu i sacekajte dok se kurije oko ne osusi od sirceta samo od sebe, to jest nemojte ga posusivati. Posto se kurije oko osusi  uzmite drugi komadic vate i namocite ga etericnim uljem cajevca. Vatu sa uljem zalijepite flasterom na kurije oko i drzite oko 10 minuta. Ponovite ovo nekoliko dana. Radi jos brze ako ste noge drzali u toploj vodi petnaestak minuta prije nego pocnete sa ovom procedurom.
Etericno ulje cajevca mozete potraziti u apotekama ili prodavnicma zdrave hrane pod imenom “Ulje Cajevca”, “Tee Tree oil”, ili “Melaleuca oil”. Vazno je da je 100% cisto etericno ulje, a ne sa dodatkom drugih razblazavajucih ulja. Zavisno od broja i velicine kurijih ociju flasica od samo 5 ili 10ml ce biti dovoljna.

Izvor:

Нема коментара:

Постави коментар