google analitika

04 септембар 2013

Proizvodi na bazi Mumie

MUMIE  je redak, ali potpuno prirodan multimineralni biokompleks koji se skuplja iz pukotina peščano glinastih ili krečnjačkih stena i pećina teško pristupačnih planinskih predela Srednje Azije, Tibeta i Altaja. MUMIE je zbog svoje jedinstvenosti i čistoće, tretiran kao nacionalno blago u Rusiji i izvoz MUMIE je bio strogo zabranjen.

MUMIE je prirodna smola, crne ili tamno smedje boje, sa karakterističnim mirisom i ukusom. Od sirovog mumia se filtracijom dobija čisti mumio, smola koja se kao takva pakuje u kutije, prave se tablete i kapsule, ili se dodaje u razne preparate kao što su masti, balsami, melemi ili kreme.

MUMIE je uravnotežena mešavina više od 60 elemenata organskih i neorganskih jedinjenja. Minerali  koji ulaze u sastav MUMIE su: kalcijum, natrijum, kalijum, magnezijum, aluminijum, gvožđe, mangan,cink, kobalt, fosfor, hrom, nikl, boron i ostali kao i minerali u tragovima. Organski deo, uglavnom,  čine ugljenik, kiseonik, vodonik I azot u obliku raznih kiselina, smola i esencijalnih amino kiselina. U sastav MUMIE ulaze još i vitamini: P, B1, B6, B12, A, C i E.

MUMIE povećava snagu organizma, čuva energiju i održava životni tonus.  Zahvaljujući jakom regenerativnom dejstvu imaju pozitivan uticaj na ceo organizam.

MUMIE prevashodno, održava zdravlje kostiju, hrskavice, zglobova i mišića što je prvi put primećeno kod Ruskih sportista. Naime Ruski komitet za sport je napravio ogroman budžet za istraživanje i primenu multimineralnih biokompleksa kao što je MUMIE kao prirodnog anabolika za pripremu sportisata za Olimpijske igre u Seulu. Ta ispitivanja su podstakla dalja istraživanja i primenu kod sportista, a rezultati su pokazali da povećava snagu i izdržljivost, poboljšava oporavak mišića, kostiju i nerava nakon vežbanja.
Zahvaljujući ovim ispitivanjima MUMIE se primenjuje se i kod osteroporoze, pa se preporučuje ženama koje se nalaze u menopauzi.

MUMIE se koristi i kod najtežih preloma kostiju jer se pokazalo da ubrzavaju zarastanje preloma.

Antizapaljenski  efekat je veoma važan za sportiste zbog čestih upala mišića i zglobova i na temelju ovog rezultata koristi se sa uspehom i kod drugih zapaljenskih oboljenja kao što je artritis.
MUMIE pomaže brzu regeneraciju nervnih ćelija, srčanog mišića i ostalog tkiva kao što su jetra i krvni sudovi.

Za zdravlje kose, kože i noktiju je neophodno unositi minerale i vitamine koji se nalaze u sastavu MUMIE.

MUMIE se koristi i kod gubitka mentalne funkcije prilikom starenja  jer povećava memoriju i koncentraciju.

MUMIE je odličan antioksidans i transportuje hranjive materije duboko u tkivo i otklanja duboke toksine, vraća organizam u stanje prirodne ravnoteže.
Za više informacija o Mumie proizvodima pogledajte preko sledećeg linka: Mumie proizvodi
KLINIČKA ISPITIVANJA MUMIE

1. Biološka aktivnost MUMIE
U eksperimentalnoj studiji je utvrđeno na MUMIE ima efekat na biohemijske parametre u krvi. Izraženo je dejstvo MUMIE na metabolizam minerala i na sadržaj i procenat frakcije proteina u krvi.
[The latest research on mumio was publiched in 2010. Biological activity of Mumijo (also known as Momia and Shilajit). Kiseleva, T.L, Frolova, L.N. Source: Traditional Medicine, DVGMU, Khabarovsk, 2010.-N 2,-P.35-41.]

2. Fosilni depoziti sa Antartika
Studija je ispitivala hemijsku kompoziciju i biomedicinski potencijal MUMIE. MUMIE ima značajan neuroprotektivan efekat i štiti kortikalne neurone od apoptoze. Takođe, deluje kao faktor rasta za neuronske PC12 ćelije. MUMIE ostvaruje ovaj efekat zahvaljujući glicerol etar derivatima u svom sastavu.
[Mumijo Tradicional Medicine: Fossil Deposits from Antarctica (Chemical Composition and Beneficial Bioactivity). Aiello A, Fattorusso E, Menna M, Vitalone R, Schröder HC, Müller WE. (Evid Based Complement Alternat Med. 2 008 Nov 7.) Institut für Physiologische Chemie, Abteilung Angewandte Molekularbiologie, Universität, Mainz,Germany.]

Izvor:
beopanax.com

Нема коментара:

Постави коментар