google analitika

22 август 2014

aritmija srca simptomi i preskakanje srca

Aritmija srca simptomi se javljaju u nekom životnom periodu kod gotovo svakog čoveka. Ona može smanjiti efikasnost srčanog rada i do 30 procenata,a ponekad uzrokuje i iznenadne srčane smrti.Pored terapije koju propisuje lekar, za preskakanje srca od pomoci mogu biti i preparati na bazi lekovitog bilja,a ne treba zanemariti ni značaj pravilne ishrane.
ARITMIJA SRCA UZROCI

Srčana aritmija može biti uzrokovana od :
bolesti srca(angina pektoris,infarkt miokarda,srčane mane,slabost srčanog mišica..),
bolesti pluca,
centralnog nervnog sistema,
bolesti bubrega,
endokrinih zlezda i gastrointestinalnog trakta,
kao i razne infekcije,gubitak minerala ili tecnosti iz organizma.
ARITMIJA SRCA SIMPTOMI

Električni impulsi ili nadražaji koji nastaju u desnoj pretkomori onemogućavaju rad srca u vidu grčenja(sistole) ili opuštanja(dijastole) 60-80 puta u minutu.Najćešćći simptomi aritmije srca su :
ubrzanje srčanog ritma preko 100 otkucaja ili sinusna tahikardija i često je posledica fizičkog napora,povišene telesne temperature,psihicke napetosti,povećane aktivnosti štitaste žlezde,preteranog unosa alkohola,nikotina i kofeina.
Usporen srčani rad -bradikardija-kada srce ima ispod 50 otkucaja u minutu,može da se javi usled smanjene funkcije štitne žlezde,žutice i starenja ili pod dejstvom odredjenih lekova.

Aritmija srca simptomi se javljaju i kao :preskakanje srca i nepravilan rad srca,osećaj treperenja u grudnom košu,bol u grudima,vrtoglavica ,nesvestica,zamor,malaksalost,gubitak svesti NAPOMENA : u slučaju pojave ovih simptoma morate se javiti vašem lekaru,ukoliko ste gubili svest neophodno je odmah otići do najbliže zdravstvene ustanove.
PRESKAKANJE SRCA U MIROVANJU

Ukoliko vam se jave ovi problemi dok sedite,ležite i odmarate u velikom broju slučajeva je u pitanju anksioznost pri kojoj se javlja aritmija na nervnoj bazi.Svakako obavestite vašeg lekara da bi se tačno utvrdila dijagnoza.Preporučujemo vam da pročitate tekst :prirodno lečenje depresije,anksioznosti i stresa. DA LI JE OPASNO PRESKAKANJE SRCA ? Iako je većina aritmijabezopasna,ne treba je prihvatiti olako.Na usporen ili ubrzan rad srca iz godinu u godinu žali se sve veći broj ljudi ,kao i od kardiovaskularnih tegoba koje su takođe u porastu.Aritmija srca simptomi kod svakog čoveka izazivaju određene nelagode i neprijatnosti te je svakako preporučljivo obaviti svu potrebnu dijagnostiku da bi se moglo provesti i adekvatno lečenje.
ARITMIJA SRCA LECENJE

U slučaju da su simptomi aritmije izraziti i ako je poremećaj ritma značajan(npr. da je broj ekstrasistola veći od 6 u minutu)terapija se primenjuje sa ciljem da se smanji učestalost ekstrasistola,jer može doći do pojave opasnih komplikacija koje ugrožavaju život.Bitno je utvrditi okidač poremećaja ritma(stres,kofein,nesanica,alkohol,pušenje,) i pri tom ih sve eliminisati.Zvanična medicina primenjuje ansiolitike sa beta-blokatorima ukoliko nema udruženih srčanih tegoba u suprotnom se koriste blokatori kalcijumskih kanala ili antiaritmici.
ARITMIJA SRCA LEČENJE LEKOVITIM BILJEM

recept br.1
Pomešati jednake delove srdačice,matičnjaka i cveta i lista gloga.
3 kašike mešavine preliti sa 7 dl ključale vode i ostaviti poklopljeno da odstoji 30 minuta.
Procediti i nakon toga piti po šolju ovog čaja 3 x dnevno pre jela.

recept br.2aritmija srca simptomi
potrebno:majčina dušica,morač,matičnjak i imela.
uzeti 3 kašike mešavine od ovog bilja ,preliti sa 7 dl proključale vode,poklopiti i ostaviti da stoji pola sata.
Dobro procediti i po tri šolje dnevno.

recept br. 3 ČAJ OD MATIČNJAKA
3 kašike matičnjaka preliti sa 7 dl vode i ostaviti da stoji 30 minuta.
Procediti i piti 3 šolje dnevno ,obavezno pre jela.

recept br . 4 TINKTURA OD GLOGA 3 x dnevno piti po 15 kapi tinkture gloga razblaženih u čaši vode ili čaja(mogu se kupiti u apoteci ili prodavnici zdrave hrane).

ARITMIJA SRCA I PRAVILNA ISHRANA

Izbegavajte ljutu,slanu,masnu i prezasićenu hranu,grickalice,slatkiše i lisnata testa,zaslađene sokove i alkoholna pića.Nemojte jesti isuviše hladnu kao ni toplu hranu.Preporučuju se biljna vlakna koje u najvećoj meri sadrže sveže voće i povrće,integralne žitarice,obrano mleko i mlečni proizvodi (jogurt,kefir i sl..) ali sa niskim sadržajem masti,kao i posno meso i riba.Koristite maslinovo i po mogućnosti laneno ulje koje sadrži zdrave omega 3 masne kisleine.Unosite dovoljne količine tečnosti u skladu sa potrebama vašeg tela ,jer smanjene količine uzrokuju dehidrataciju organizma ,dok previše može dovesti do hipertenzije.Aritmija srca zahteva posvećenost i u pripremi hrane,tako da ne jedete veće količine od jednom ,već ih rasporedite na 5-6 obroka.


Нема коментара:

Постави коментар