google analitika

08 фебруар 2014

Vaša krvna grupa pokazuje i koji čaj da pijete


Odavno postoje ishrana i dijeta prema krvnoj grupi pa tako imamo i tople napitke koji su idealni za određeni tip. Kafa je pogodna jedino za osobe sa krvnim grupama A i B, a različite vrste čajeva su dobre za sve grupe. Uticaj čaja zavisi i od toga koja ste krvna grupa. Ovo su najbolje kombinacije čajeva za pojedinu krvnu grupu.




Krvna grupa 0: Osobe s krvnom grupom 0 su izdržljive i snažne, a pokreće ih visokokalorična hrana. Osnovu njihove ishrane čini meso, a treba da izbegavati mleko i gluten.
Ove su osobe jake i sigurne u sebe, imaju veliku potrebu za uspehom te obično pucaju od zdravlja i optimizma. Iako se dobro nose sa stresom, muči ih želučana kiselina.
Kafa kao napitak im se ne preporučuje, kao i zaslađena, gazirana pića i alkohol. Za njih su najbolji čajevi na osnovi đumbira, ginsega, zelenog Sencha čaja i čaja Maté, koji je poznata zamena za kafu.

Krvna grupa A: Osobe koje imaju ovu krvnu grupu treba da izbegavaju meso i umesto njega jedu ribu. Trebalo bi da izbegavaju crveno, a potpuno treba da se klone mesnih prerađevina. Stoga ne čudi da pripadnici grupe A imaju često potrebu za biljnom hranom.
Iako su naizgled smireni, osobe koje imaju krvnu grupu A jako su emotivne i analitičke osobe, sklone stresu, zbog čega imaju trajno visoke vrednosti kortizola, hormona stresa. Iako im kafa ne smeta, potrebu za pretežno biljnom hranom, meditacijom i jogom upotpuniće svakodnevnim ispijanjem prikladnog čaja. Najbolji čajevi za ljude s krvnom grupom A su tajvanski zeleni čaj Gunpowder, čaj od čistog cvijeta jasmina, kombinacija srebrnog jasmina i zelenog čaja Ying Hao, stolisnik, bosiljak, jasmin i neven. Od voćnih aroma najbolje im odgovaraju limun i brusnica, dok čaj od narandže treba da izbegavaju.



Krvna grupa AB: Ova krvna grupa po postanku je puno mlađa od ostalih, a zbog različitih antigena koje posjeduje ima neke osobine krvne grupe A, neke krvne grupe B. Oni čijim telom teče krv tipa AB najbolje reaguju na stres duhovno, s fizičkim poletom i kreativnom energijom. Oni sve uvek dočekuju raširenih ruku, ne gunđaju kad ih razočaraju i u svakoj situaciji znaju izgovoriti najtaktičnije reči.
Pripadnici ove krvne grupe su intuitivni, nisu skloni stresu, ali imaju smanjen libido. Trebalo bi da se fokusiraju na posebne vrste zelenog čaja i srodnih pripravaka, na mentu, božur, sandalovinu, melisu te napitke od riže. Idealan izbor čajeva za njih je prirodni žuti čaj, mješavina vrhunskog zelenog čaja i mente ili sejak i pečena riža. Za muškarce sa krvnom grupom AB posebno se preporučuje mešavina koprive, mente, kataube i rooibosa.

Krvna grupa B: Osobe ove krvne grupe najčešće imaju spor metabolizam i sklone su autoimunim bolestima, debljanju, letargiji, hroničnom umoru i neurednom snu. Usprkos tome, osobe sa krvnom grupom B koje žive skladno, rade, vežbaju i hrane se na uravnotežen način, oličenje su izdržljivih ljudi.
Imaju otporan probavni sistem, ali slabu odbranu od bakterija, u prvom redu Escherichie coli. Trebalo bi da piju vrhunski mladi zeleni čaj, organski zeleni ili crveni rooibos bez dodataka, honeybush, te imunomešavinu od zove, rooibosa, kadulje, melise i nevena.

Izvor:
24sata.rs

keywords: kafa đumbir djumbir ginseng ženšen zeleni senč riba ganpuder jasmin bosiljka nevena limuna brusnice narandža menta mente božur bozur božura bozura sandalovina riža riza kopriva katuba rooibos zova kadulja žalfija zalfija žalfije zalfije melisa neven

Нема коментара:

Постави коментар