google analitika

26 октобар 2013

JEDNOSTAVAN I PRIRODAN NAČIN DA OČISTITE SVOJU JETRU

Jetra u našem organizmu ima ulogu fabrike krvi. Ona učestvuje u procesu obnavljanja krvi. Također pomaže jačanju i stimulaciji varenja u organizmu. Jetra obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje. Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lijep izgled i dobro raspoloženje.

maslinovo-ulje-limunNajbolje sredstvo za prevenciju zdravlja jetre je svakodnevno čišćenje jetre.
Ovaj jednostavni postupak zahtijeva samo nekoliko minuta vašeg vremena.
Da bi ste to uradili treba svako jutro na prazan stomak popiti kašiku maslinovog ulja pomiješanog sa kašikom limunovog soka. To je to!
Vodite računa o svojoj voljenoj jetri, odvojite za nju nekoliko minuta svog vremena i ona će vam uzvratiti savršenim radom.
Maslinovo ulje kao nijedan drugi proizvod pomaže otvaranju kanala jetre i žučne kese. Žuč je aktivan učesnik u procesu varenja koji ubrzava rad vaših crijeva. Isti efekat na varenje imaju limun i brusnica.
Korisne osobine limuna su dobro poznate svima. Prvo, limun je izvanredan izvor vitamina C. Drugo, on efikasno čisti krvne sudove od naslaga holesterola. I kao što je gore navedeno – doprinosi čišćenju jetre.
Maslinovo ulje čuvajte na sobnoj temperaturi. Možete i u frižideru, ali na niskim temperaturama ono postaje mutno. Međutim, ovo nema nikakav utjecaj na njegove osobine.
Dakle, ovo je jednostavna i efikasna prevencija zdravlja vaše jetre.
Svako jutro pomiješajte jednu kašiku maslinovog ulja sa jednom kašikom soka od limuna. Popijte ovu mješavinu na prazan stomak. Nakon toga možete uživati u doručku.
Ovaj ”koktel” možete pripremati cio život, jer su oba sastojka obične životne namirnice.
Poslije mjesec dana osjetit ćete promjene. Vaš izgled će se poboljšati, nestaće tamne krugovi ispod ociju, ten će postati svjež a izgled podmlađen. Crijeva će raditi kao sat, zaboravit ćete na zatvor i probleme sa varenjem. Osećat ćete se zdravo sa puno pozitivne energije.

Izvor:

Нема коментара:

Постави коментар