google analitika

16 септембар 2014

PRIRODNI LEKOVI ZA ARTRITIS

priridni lekovi za artritis
Artritis je autoimuni poremećaj koji izazivazapaljenje zglobova. Područja poput lakotova, kolena, vilice, kukuva su najčešće pogođena artritisom. U početku on se može javljati kao povremeni bol ali sa vremenom njegovog napredka fizička aktivnost postaje sve teža. Postoji preko 100 različitih oblika artritisa. On može biti primarni poremećaj ili posledica drugih oboljenja. Tri najčešća oblika artritisa su: osteoartritis, reumatoidni artritis i giht. Artritis (upala zglobova) je jedno od najčešćih oboljenja na svetu, a polovina obolelih je starija od 65 godina.

 Prirodni lekovi za artritis

1. Đumbir-koristio se hiljadama godina za lečenje mučnine i bola. I danas naučnici dokazuju dejstvo đumbira protiv bolova. Studija sa univerziteta u Majamiju, na čelu sa reumatologom Ray Altmanom sprovela je istraživanje na 250 ispitanika i utvrdila da je 67% ljudi osetilo znatno smanjenje bola korišćenjem đumbira. Zato u svoju svakodnevnicu uvedite ispijanje jedne ili dve šolje čaja od đumbira ili koristite naš čuveni recept med i đumbir.
2. Celer-pored toga što je ukusan začin, celer ima i lekovita svojstva. Kliničke studije dokazuju da celer ima antiinflamatorni efekat. Celer sadrži jedinjenja koja pružaju olakšanje kod osteoartritisa, reumatoidnog artritisa i gihta. Svakodnevno konzumirajte sok od celera prema vašim potrebama. 
3. Tople obloge-one pružaju dobru pomoć prilikom olakšavanja bolova i to ćete verovatno pročitati u svakoj knjizi o artritisu. Stavljajte tople obloge na bolno mesto, a u slučaju da je veliki deo tela u bolovima, napunite kadu toplom vodom i budite u njoj pola sata.
4. Nana-možda niste znali ali nana sadrži značajne agense protiv zapaljenja, a često se koristi za blage glavobolje i zubobolje. Da bi ste dobili iste beneficije nane za artritis možete koristiti ekstrat nane za obloge ili lišće. Možete praviti obloge od lišća nane, tako što ćete liše preliti topolom vodom i nakon toga ga staviti na bolna mesta i zaviti zavojem.
5. Magnezijum-nedostatak magnezijuma je povezan sa oboljenjem od artritisa. Koristite magnezijum u šumećim tabletama svakodnevno.
6. Riblje ulje-najnovija istraživanja u Australiji, pokazuju da, kada se uzima u velikim dozama, riblje ulje takođe može da pomogne bolesnicima koji pate od reumatskog artritisa. Posle jednog ili dva meseca lečenja ribljim uljem, simptomi se ublažavaju i bićete pokretljiviji, a potreba za lekovima protiv bolova će biti smanjena.
7. Cimet i med-ova kombinacija ima brojne zdravstvene prednosti, a neka od njih je i da deluje protiv artritisa. Studija sa iniverziteta u Kopenhagenu je dokazala da kombinacija med i cimetsmanjuje bol kod artritisa. U čašu tople vode pomešajte kašičicu meda i pola kašičice cimeta i ispijte. Ovaj napitak možete koristiti svakodnevno.
8. Ulje od eukaliptusa-studija sprovedena u Indiji pokazuje potencijalno dejstvo ulja od eukalitusa u borbi protiv artritisa i smanjenja bola. Očekuju da će se ovaj lek u budućnosti sve više koristiti. Jednostavno nanesete kap ili dve ovog ulja na bolno mesto u umasirajte.
9. Trešnje-Narodna medicina već dugi niz godina preporuča prehranu s trešnjama kao bi se olakšale tegobe kod artritisa i gihta. Vrednost trešanja nedavno je potvrđena. Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Bostonu potvrđuje da već dvodnevna konzumacija trešanja smanjuje rizik za pojavu napadaja gihta za 35 posto.
10. Kurkuma- ovaj začin se nalazi u svakom domaćinstvu u Indiji i delovima Azije. Neka naučna istraživanja pokazuju da kurkuma ima svojstva koja smanjuju bol i deluju povoljno kod Artritisa.

Нема коментара:

Постави коментар