google analitika

12 септембар 2014

BOLOVI U KIČMI-JEDNOSTAVAN RECEPT ZA PRIRODNO LEČENJE

bolovi u kicmi i ledjima
Bolovi u leđima, odnosno kičmi obično dolaze u kasnijem životnom dobu, mada se sve češće problemi javljaju i kod mlađih generacija zbog nepravilnog držanja, nedovoljno sportske rekreacije i preteranog boravka za kompjuterom. Bolovi koji nastaju zbog problema sa kičmom se najčešće javljaju u slabinskoj i leđnoj regiji, kao i u području zadnjice i natkolenica.
Bol se obično pojačava sa nekom fizičkom aktivnošću, a takođe dolazi do povećane napetosti mišića i limitirana pokretljivost karlice. Bol od kičme može se proširiti i na noge. Najčešće oboljenje kičme je Diskus hernija koja se javlja između tridesetih i pedesetih godina.
Uzroci nastanka diskus hernije su:
– Padova, udari, udes i sl.
– Iznenadno i nepravilno podizanje predmeta, često i u teretani nepravilnim vežbanjem,
– Degenerativne promjene na pršljenovima i diskovima
– Iskrivljena kičme
– Genetske predispozicije

Prirodno lečenje bolova u kičmi

Kada osetite bolove u leđima svakako treba da se obratite lekaru, a u ovom tekstu iznosimo neke jednostavne prirodne recepte koji mogu da pomognu kod ovih problema.
Olimpijski sportisti otkrivaju kako da vas kičma više ne boli. U pitanju je jednostavan recept protiv bolova u kičmi na bazi sušenog voća.
Recept: Ako zelite da zaboravite na bolove u kičmi trebalo bi da svako veče, pred spavanje, u periodu od mesec i po dana jedete:
- 5 suvih sljiva
- 1 suvu smokvu
- 1 suvu kajsiju
Ovo sušeno voće sadrži supstance koje pospešuju regenerisanje tkiva, koje sastavljaju intervertebralne diskove i čine ih jačim i čvršćim. Pršljenovi počinju sami da staju na svoja prirodna mesta, bez spoljne manuelne korekcije.
Kombinacija ovih plodova sadrži odredjene supstance koje zajedno čine odličan lek, izuzetno efikasan protiv bolova u kičmi.
Diskus hernija prirodno lečenje
Ovo oboljenje kičme često zahteva operacije, a kao dodatna pomoć možete koristiti neke prirodne metode.
Recept 1: Uzmite jedan osrednji krompir i isecite ga na kolutove pa zatim ih stavite na bolna mesta.
Recept 2: Propžite na ulju deset izgnječenih čenova belog luka i dobijenu toplu smesu stavljajte na bolna mesta i držite naredna 3 sata.

Нема коментара:

Постави коментар