google analitika

23 април 2015

SAGORITE MASNE NASLAGE UZ MAGIČAN NAPITAK OD BANANE

Dovoljno je da pijete ovaj jednostavan frape od banane, koja topi kilograme posle treninga.
Zamenite jedan obrok dnevno sa ovim ukusnim pićem, zdrav je i sagoreva masti.
gfdhjgf643hfd
Sastojci:
1 banana
1 jabuka
1 narandža
1 kašičica svežeg soka od limuna
0,7dl vode
Priprema:
Stavite sve sastojke u blender i sameljite ih dok ne dobijete homogenu smesu. Pijte ovaj napitak umesto jednog obroka dnevno.
Za najbolje efekte, popijte posle treninga, posle šetnje, biciklizma ili bilo koje druge fizičke aktivnosti.

Detoksikacija organizma u proljeće

Stiglo je proljeće. Kako nam je dostupno sve više i više sunca i kako dani postaju duži, javlja se sve veća želja i potreba za uvođenjem raznih generalnih čišćenja. Uz generalno čišćenje kuće i dvorišta, nemojte zaboraviti napraviti ono najvažnije – čišćenje oraganizma.
maslačak
Organizam je opterećen svakodnevnim probavljanjem hrane, a kako se često radi o rafiniranim namirnicama kojima u organizam unosimo razne otrove i onečišćenja, od aditiva do pesticida, organizmu je potrebno pomoći kako bi uspješno eliminiralo otrove i druge nepotrebne stvari koje ga ometaju.
Nagomilani otrovi u organizmu mogu uzrokovati manja nelagodna stanja poput umora, ali vremenom mogu prerasti u depresiju, prebrze degenerativne promjene, a neki idu toliko daleko da pojavu karcinoma smatraju rezultatom opće zatrovanosti organizma.
Patite li od čestih glavobolja, ujedinjenim s lošim zadahom iz usta, sporom probavom, alergijama, lošom koncentracijom i debljanjem – pravo je vrijeme za detox program.

Na izbor je više opcija, od korištenja ulja za ispiranje usta, zelene gline, korištenja antiparazitnog programa, a mi ćemo vam ukratko opisati detoksikaciju uz pomoć proljetnih namirnica.

Suzdržite se nekoliko dana od konzumiranja prerađenih namirnica i slatkiša.
Ako ste pušač najbolje bi bilo da prestanete odmah, ako niste u mogućnosti – smanjite barem tijekom dana detoksikacije.
Povećajte unos vode, započnite dan čašom vode.
Na svakodnevnoj bazi konzumirajte brokulu, đumbir, kelj i maslačak.
Brokula je jedna od najzdravijih namirnica koje su nam dostupne, sadrži sulforafan uz pomoć kojeg se tijelo čisti od nakupljenih otrova.

Đumbirov sastojak gingerol potiče odstranjivanje štetnih tvari i otrova, a ujedno ubrzava metabolizam.

Kelj jedite na salatu. Naravno, pobrinite se da dolazi iz organskog uzgoja i da nije tretiran pesticidima. Kelj, kao i druge gorke namirnice ima izuzetna ljekovita svojstva. Ako vam je pregorak, miješajte ga s drugim namirnicima na salatu, a možete ga dodati i u smoothi, ako vam je tako lakše konzumirati ga.
Maslačak jedite po istom receptu kao i kelj. Posjeduje izuzetna svojstva koja pomažu organizmu da se riješi nakupljenih toksina, dok ujedno jača jetru.

Napravite čudesnu mast od nevena

Ako brinite o svom i zdravlju svojih najbližih, ovu mast obavezno morate imati u svojoj kući. Nezamjenljiva je! Mast od nevena, pripremljena po ovom receptu je univerzalna. Koristi se kao lijek i u kozmetičke svrhe. Mnogima je poznato da mast od nevena posjeduje antiseptička, antibakterijska i regenerativna svojstva. Ovu mast odlično podnose djeca, te se koristi protiv osipa, ojeda i dermatitisa. Za dojilje je spas za liječenje ispucalih bradavica.

mast od nevena

Ova mast pomaže kod posjekotina, opeklina, ugriza insekata, gljivičnih oboljenja. Štoviše, odlično se bori s kožnim upalama, ekcemom, ožiljcima, proširenim venama koje stvaraju vensku mrežu. Vrlo je učinkovita za masnu kožu lica, i akne – smanjuje lučenje sebuma, čisti i sužava pore.

Ako imate grubu i ispucalu kožu – ova mast će biti od velike koristi. Postoje različiti recepti zapripremu masti od nevena. Predlažem vam recept, po kom ja pripremam ovu mast. Pokazao se kao izuzetno dobar i ova mast je postala gotovo nezamjenjiva u mojoj kući. Priprema se stvarno brzo i jednostavno, sa samo dva sastojka.

Prirodni recept za mast od nevena

Za pripremu masti biće potrebno:
– 10 grama pčelinjeg voska
– 120 ml ulja od nevena
– 2 šerpice
Pčelinji vosak preporučujem kupiti kod pčelara, a nevenovo ulje u biljnim ljekarnama. Inače, za pripremu masti, koristim domaće ulje od nevena.

Ulje sastavljamo s voskom i stavimo u emajliranu šerpicu, na vodenu paru, na tihu vatru.

Smjesu je potrebno stalno miješati do potpunog otapanja voska. Kad smjesa postane homogena kapnite je na površinu stola i ohladiti. Mast je spremna, ako ima konzistenciju kreme. Ako je mast pregusta, dodajte još ulja, ako je rijetka – voska. Mast preručujemo u čistu staklenu teglicu i pustimo da se ohladi. Poslije zatvaramo poklopcem i čuvamo u hladnjaku. Rok trajanja godinu dana. Po potrebi, napravite veću količinu.


Čaj koji vraća hormone u ravnotežu

Jedan od najvećih ženskih problema svakako je borba s disbalansom hormona u određenom razdoblju. Srećom, za ovaj problem postoji prirodno rješenje, a pritom vam nije potrebno mnogo novca da biste ga pripremili.
kantarion list

Riječ je od samo tri sastojka, koji će vam u rekordnom roku pomoći da svoje hormone dovedete u ravnotežu.

Sve što vam je potrebno jest 100 g sušenog cvijeta djeteline, 50 g suhog cvijeta kantariona i 50 g sušenog lišća crnog ribizla.
Priprema i upotreba: Dobro usitnite i izmiješajte sve ove biljke. Kada osjetite potrebu za čajem, jednu kašičicu domaće mješavine prelijte čašom kipuće vode. Poklopite i ostavite da odstoji 5 minuta, pa procijedite i odmah popijte.
Za najbolji učinak, najbolje je svakog dana popiti po jednu šalicu ovog domaćeg čaja.