google analitika

29 јануар 2014

Hrana za čišćenje bubrega od toksina

Pravilno funkcionisanje bubrega je vrlo važno za nas da ostanemo u dobrom zdravlju.

kukuruma
Kako bi vam bubrezi ostali zdravi, morate proći kroz režim čišćenja bubrega.
Možete to učiniti uključivanjem nekoliko namirnica u prehranu. To će spriječiti nastanak toksina u bubregu. Na taj način ćete imati manje šanse za formiranje kamenca u bubregu. Ovdje su namirnice koje pomažu bubrezima da izbace sve toksine iz vašeg tijela.

1. Bobice

Bobice su vrlo bogate antioksidansima. One su također poznate po tome što se uspješno bore protiv dosta bolesti. One istjeruju mokraćnu kiselinu iz bubrega, što ih čini zdravijim. Brusnice su najbolje za rješavanje ovog problema. One sadrže kinin koji izbacuje ureu i mokraćne kiseline iz bubrega. Čak je i grožđe odlično za bubrege.

2. Peršun

Ovo je jedna od najboljih namirnica koja čisti bubrege od svih toksina. Peršun je također koristan za liječenje bubrežnih kamenaca. Također se koristi u velikom broju lijekova koji se koriste za liječenje bubrega. Možete uključiti ovu hranu tako što ćete peršun ubaciti u svoje jelo ili možete praviti čaj od peršuna.

3. Đumbir

Đumbir bio sirov ili kuhan je jedan od najboljih namirnica za bubrege. On sadrži svojstva koja pročišćavaju krv i bubrege od svih toksina. Đumbir je osobito dobar za dijabetičare, jer održava njihove bubrege u dobrom zdravlju. Dakle, koristite mali komad đumbira svakodnevno za dobro zdravlje bubrega.

4. Kurkuma

Kurkuma ima bogata antiseptička svojstva, a koristi se za liječenje u mnogim lijekovima. Kurkuma je jedna od najboljih namirnica ako želite uraditi detoksikaciju bubrega.

5. Jogurt

Fermentirani mliječni proizvodi poput jogurta su bogati probiotičkim bakterijama koje održavaju bubrege u dobrom zdravlju. Te dobre bakterije pomažu u detoksikaciji bubrega i činr jačim vaš imunološki sistem.

6. Sjemenke bundeve

Sjemenke bundeve su vrlo dobra hrana za bubrege jer su bogate antioksidansima, vitaminima i mineralima. One štite bubrege od bilo koje vrste ozlijede slobodnih radikala. Potrošnja tih sjemenki će vam pomoći u detoksikacija bubrega.

Izvor: