google analitika

29 октобар 2013

prirodno lecenje psorijaze i caj za psorijazu

Cudljiva,nepredvidljiva,nasim ocima vrlo neprijatna psorijaza je jedan od najupornijih i najnejasnijih kozniih poremecaja.Za psorijazu je karakteristicno da se i do 10 puta brze mnoze celije nego sto je to uobicajeno.
Najcesce se javlja na kozi glave,laktovima i kolenima.Brzo dopiranje celija iz dubine na povrsinu koze uzdize      povsinu koze koja je tada prekrivena belim ljuspicama.
Smatra se da je  jak emocionalni stres cest uzrok za psorijazu.I to vec nekoliko nedelja nakon stresnog dogadjaja moze doci do pojave bolesti.Smrt bliske osobe,gubitak posla(narocito prisutan u poslednje vreme) su samo okidaci za psorijazu.
Pored toga infekcija streptokokom npr zapaljenje grla(streptnokokno) se isto cesto navodi kao uzrok.
Ishrana siromasna vlaknima,sa puno belancevina kao i alkohol mogu u znacajnoj meri da pogorsaju bolest.
Potrebna je dobro balansirana ishrana bazirana na sirovom povrcu,zatim puno tecnosti(najbolja je cista voda) i  prirodni nezasladjeni sokovi ne manje od 1.5 l dnevno.

prirodno lecenje psorijaze

prirodno lecenje psorijaze
odmah da napomenemo,ovde cemo vam dati iskljucivo prirodne recepte i mesavine lekovitog bilja.
caj za psorijazu
recept br.1
napraviti mesavinu od sledecih trava

  • 10 g sveze istucane bobe smreke
  • 5 g lista mladog oraha
  • 5 g lista zove      
  • 5 g korena maslacka
  • 5 g vrhova koprive
  • 5 g trave metvice sto raste uz vodu
  • 5 g lista kadulje
  • 5 g vrhova smreke(kleke)
  • 4 g trave zenske kantarije(kantarion)
  • 4 g trave pelin
  • 1 g muske bokvice
  • 1 g zenske bokvice
  • 1 g trave preslice

priprema:
Ovu mesavinu staviti uvece u sud,dodati 250 g meda i nasuti 2 litra crnog vina.Ostaviti da odstoji preko noci.Izjutra zagrejati i pustiti da vri na tihoj vatri 15 minuta.Sud poklopiti i ostaviti da se hladi 30 minuta,zatim tecnost procediti.Piti na prazan stomak 1 casicu,zatim jos jednu pola sata pred rucak  i jednu pred veceru.
Ovaj caj za psorijazu treba kombinovati i sa praskom od mesavine od korena angelike(kravojca) i poljske steze.Na vrh kasike se uzima mesavina 3 x dnevno.
Takodje za vreme ove terapije potrebno je odmah izjutra u toploj vodi sa jedakim delom vinskog sirceta istrljati sto brze gornji deo tela.

prirodno lecenje psorijaze
caj za psorijazu ( za ispiranje)
recept br 2

  • 50 g kore belog hrasta(mladog)
  • 50 g kore cera
  • 50 g cveta ili lista belog sleza
priprema:
staviti uvece u sud i naliti sa 5 litara vode.Izjutra kuvati dok ne uvri 4 litra tj, dok nam ne ostane samo litra u posudi.Sud poklopiti i ostaviti da se hladi 30 minuta.Nakon toga procediti.Ovim cajem se peru obolela mesta

recept br 3 za psorijazu
pomesati jednake delove vinskog sirceta i kuhinjske soli  i time masirati obolela mesta.Zatim je potrebno zamotati lanenim krpama i ostaviti da krpe odstoje od jutra do veceri.

recept br 4 za lecenje psorijaze
pomesati jednake kolicine pcelinjeg meda i brasna i tom smesom masirati obolela mesta.Lanenim krpama obaviti i priviti obolela mesta i ostaviti od uvece do jutra.

Takodje cemo napomenuti da je u narodu za lecenje psorijaze opste prihvacena bundeva kao i bundevino seme.

Izvor:
prirodnolecenjebiljem.blogspot.com

28 октобар 2013

Proklijala zrna pšenice. Klice pšenice. Prirono lečenje bolesti.

proklijala psenicaO koristi proklijalih zrna znaju svi. Ali sta treba uraditi da bi energija proklijalih zrna pomogla sacuvati nam zdravlje?
Upotrebljavanje u ishrani proklijalih zrna – jedan od najstarijih i dokazanih nacina poboljsanja zdravlja. Odavno su ljudi koristili u ishrani proklijala zrna bundeve, lana, jecma, kukuruza, heljde (neverovatno korisne zdrave namirnice), soje, sociva, ali najcesce se koriste proklijala zrna psenice, o tome cemo danas i razgovarati.
Za sta su korisna proklijala zrna psenice?
„Proklijala zrna psenice sadrze niz bioloski aktivnih supstanci, vitamine E, C, grupe B, ugljene hidrate, belancevine, biljna vlakna, minerale, narocito fosfor, kalijum, magnezijum.“ – kaze ruski lekar dijetolog Mihail Gurvic.
Psenicne klice su mocan bioloski stimulans: ima antioksidantna svojstva, normalizuje metabolizam, poboljsava krv i metabolizam.
  1. Proklijala zrna psenice u sebi sadrze esencijalne amino kiseline i povecani vise puta- broj svih vitamina, koji su neophodni nasem organizmu.
  2. Psenica je bogata kalijumom, sto cini nase misice jacim, a takodje jaca i srcani misic. Hrom i litijum u zrnima, retki minerali, imaju pozitivno dejstvo na nervni sistem i stite nas od nervnog „izgladnjivanja“(stresa).
  3. Spoljasnje ljuske zrna su bogate vlaknima, koja imaju blagotvorno dejstvo na varenje i stimulaciju creva. Redovno konzumiranje proklijalih zrna psenice moze posluziti kao prevencija od raka debelog creva i rektuma. Vlakna u zrnima pomazu u odrzavanju optimalne ravnoteze crevne mikroflore i uklanjanju toksina iz organizma.
  4. Produzena upotreba proklijale psenice poboljsava vid i ima pozitivan uticaj na zube, kosu, nokte i kozu.
  5. Psenicne klice mogu se preporuciti onima koji su odlucili izgubiti tezinu. Cvrste klice zahtevaju dugo i temeljno zvakanje. Osecaj sitosti, kao sto znamo, pojavljuje se neko vreme posle obroka, tako da je duzi proces obavljanja jela moze smanjiti kolicinu hrane.
Evo zakljucka naucnika naturopata o koristi psenicne klice u ishrani:
  • regulise, obnavlja i stabilizuje pravilno funkcionisanje vitalnih funkcija tela u bilo kom zivotnom dobu
  • podmladjuje i stabilizuje sve sisteme organizma
  • eliminise razlicite neoplazme malignih i benignih tumora, polipa, fibroida
  • obogacuje krv kiseonikom
  • gase razlicite infekcije i zapaljenske procese
  • uklanjaju iz organizma stetne materije, toksine, visak holesterola
  • normalizuju i stabilizuju metabolizam, ciste creva
  • ojacavaju ceo kardiovaskularni sistem
  • pomazu zdravom gubitku suvisnih kilograma: 3-4 kasike psenicnih klica zamenjuju obilan dorucak
Ali treba zapamtiti da su psenicne klice prilicno teska hrana za stomak, tako da je najbolje nju unositi u organizam ujutru. Ljudi sa bolestima gastrointestinalnog trakta pre upotrebe proklijale psenice treba da konsultuju svog lekara.
Nacin pripreme
Psenicu najbolje kupiti u apotekama ili u specijalizovanim radnjama sa zdravom hranom.
Dnevna doza proklijalih zrna psenice za odrasle – 3-4 supene kasike.
Pre proklijavanja zrna treba dobro oprati i prebrati psenicu.
Staviti u emajlirani ili stakleni sud, duboki tanjir (nikako metalni) i zaliti sa vodom, samo da prekrije zrna, ne vise da ne bi zrna pobudjala. Od gore zrna mozete pokriti sa vlaznom gazom.
Za jelo zrna ce biti spremna za 24-32 sata, kada budete videle da klica ima duzinu 1-1,5 mm, ne vise.
Proklijalu psenicu izvadite iz suda, properite toplom vodom, malo prosusite i jedite svako jutro po 3-4 kasike.
Mozete jesti samo zrna, a mozete njih staviti u jela i salate. Mozete ih konzumirati cela, a mozete i samleti. Od samlevenih zrna mozete napraviti cuftice, (sa dodatkom jaja i brasna) ili staviti u zasladjeno mleko. Jedite ih kako god zelite.
Preostale psenicne klice mozete drzati u frizideru nekoliko dana, pa onda napravite novu porciju.
Ovako je ispalo kod mene:
Prvi dan
proklijala psenica
proklijala psenica









 Posle 24 casa: gotova je za upotrebu.

proklijala psenica
proklijala psenica









Izvor:

Limun, lek protiv raka koji se krije

limun protiv rakaIzvor ove informacije je fascinantan: on potiče od jednog od najvećih proizvođača lekova na svetu, koji tvrdi da posle više od 20 godina rada u laboratoriji od 1970. god. je konstantovano da limun uništava maligne stanice u dvanaest vrsta raka, među kojima je rak debelog creva, dojke, prostate, pluća i gušterače.
Probajte ovo: Iscedite pola limuna, razredite sa pola litre mlake vode i pijte. Jednostavno, alkalizuje telo.
Limun (citrus) je je čudotvoran proizvod za ubijanje kancerogenih stanica. Snažniji je 10000 (deset hiljada) puta od hemoterapije. Zašto mi ovo saznajemo tek sada?
Zato što postoje laboratorije koje su zainteresovane za proizvodnju jedne sintetičke verzije koja će im doneti ogromnu zaradu. Vi od sada možete pomoći jednom prijatelju obaveštavajući ga da je limunov sok blagotvoran za sprečavanje te bolesti. Njegov ukus je lep i ne stvara one strašne posledice kao hemoterapija.
Ako imate mogućnosti, zasadite limunovo drvo na terasi ili u vrtu. Koliko ljudi umire dok se ljubomorno čuva ova tajna, da ne bi bili pogođeni multimilioneri velikih korporacija.
Kao što znate, stablo limuna je nisko, ne zauzima mnogo prostora i poznato je po svojim raznolikim plodovima.
Možete uzimati limun na razne načine: možete jesti plod, cediti ga i pravite razna pića i kolače. Pripisuju mu se razna svojstva, ali najpovoljniji efekat ima na ciste i tumore.
Limun je dokazani lek protiv svih tipova raka. Smatra se takođe da je on antimikrobski agens širokog spektra protiv bakterijskih infekcija i gljivica, da je efikasan protiv internih parazita i creva, da reguliše veoma visoki krvni pritisak i živčane poremećaje i da deluje antidepresivno.
Sastojci limuna su pokazali da deluju 10.000 (deset hiljada) puta bolje od Adiamicina, hemoterapeutske droge za usporavanje rasta kanceroznih stanica.
Ono što je još iznenađujuće je to što limun uništava kancerogene stanice, a ne utiče na zdrave stanice.
Naučni institut za zdravlje, L. L. C. ; 819 N. Koz ul., Baltimore, MD, 1201.

Izvor:

Bolovi u zglobovima. Bakin recet protiv bolova u zglobovima.

recet protiv bolova u zglobovimaOvo je recept moje bake, koja je imala probleme sa zglobovima. Protiv bolova u zglobovimauvek je koristila ovaj jednostavan ali efikasan recept. Rešila sam da ga podelim i sa vama, ako nekom zatreba.
Ako vas muče bolovi u zglobovima, imate osećaj „težine“ u nogama, stare povrede i t.d – ova mešavina će zameniti skupe gelove i kreme.
Recept protiv bolova u zglobovima.

Biće potrebno:
- 300 ml alkohola (70%)
- 100 ml povidona joda
- 10 tableta analgina (500 mg)

- Alkohol pomešati sa jodom i dodati izgnjećene tablete analgina.

- Promućkati i ostaviti na tamnom mestu 21 dan.

- Nakon toga može da se koristi.

Možete mazati bolna mesta ili stavljati obloge.
Ovaj lek pomaže kod lečenja artritisa, osteoartritisa, bolova u leđima i sve što je povezano sa zglobovima, kostima i mišicima.

Čudesna kurkuma Lekovita svojstva kurkume i lečenje različitih bolesti



kurkuma
Kurkuma je biljka iz porodice djumbira. Lekovita svojstva kurkume koriste se u medicini vise od 4000 godina za lecenje sirokog spektra bolesti. I narodna medicina i savremena nauka puni su hvale za kurkumu. Ajur-veda objasnjava lekovitost kurkume time sto oljut ukus ove biljke ubija klice i parazite, unistava naslage sluzi, masti, lepljive toksine, podstice krvotok i kompletan metabolizam.


Kurkuma je snazan antioksidans, protivupalno, antigljivicno i antibakterijsko sredstvo, koja  leci tegobe gastrointestinalnog trakta, bolesti jetre, reumu , artritis, bol u zglobovima, kozna oboljenja – psorijazu, ekceme, osip. Eliminisetoksine iz organizma, poboljsava krvnu sliku, smanjuje nivo holesterola i secera u krvi.

Kurkuma povoljno utice na rad stitne zlezde, regulise metabolizam, umiruje upalne procese, potstice mrsavljenje. Kurkuma se moze nabaviti u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici hrane, kao samostalan zacin ili u sastavu zacina karija.
Lecenje uz pomoc kurkume kod razlicitih patologija.
Standardna doza: u hranu se dodaje oko 1/8 do 1/4 kasikice kurkume u svaki obrok.
1. Gastroenteroloska oboljenja. Kao jak antiseptik, kurkuma je veoma efikasna kod bolesti zeluca i creva, posebno za hronicne dijareje i nadutosti stomaka.
Doza: 1 kasikica kurkume u prahu rastvorena u casi vode.
2. Bolesti grla. Ispiranje grla sledecim rastvorom: 1/2 kasikice kurkume i 1/2 kasikice soli rastvorene u casi tople vode. Nekoliko puta dnevno ispirajte ovim rastvorom grlo i upala ce brzo proci.
3. Dijabetes. Za kontrolu nivoa secera u krvi i smanjenja doze sintetickih lekova preporucuje se kurkuma sa tabletom Mimie. Standardna doza: 500 mg kurkume sa jednom tabletom Mumie, dva puta dnevno.
4. Za bol u zglobovima i bolesnu kicmu preporucuje se ukusan napitak „Zlatno mleko„, koji pomaze kod ponovnog uspostavljenja „kicmenog maziva“ i ispira naslage soli.
5. Zapaljenske bolesti desni. Ispiranje: 1 kasikica kurkume rastvorena u casi tople vode.
6. Anemija. Kurkuma je veoma bogata gvozdjem. Pola kasikice kurkume, pomesane sa malo meda – odlicna kombinacija za apsorbovanje gvozdja.
7. OpekotinePasta od kurkume pomesana sa sokom aloe. Takodje , pasta od kurkume odlicno je sredstvo protiv koznih bolesti i ekcema.
8. Pri trovanju hemikalijama. Kurkumu se preporucuje dodavati u ishranu (pola kasikice na svaki obrok) pri trovanju hemikalijama i insekticidima.
9. Prehlada, kasalj, grip. Pola kasikice kurkume u prahu pomesati sa 30 ml toplog mleka. Uzimati 3-4 puta dnevno.
10. Faringitis. Kasikicu meda pomesati sa pola kasikice kurkume u prahu. Drzati u ustima nekoliko minuta, 3-4 puta dnevno.
Kurkuma ima veoma snazan uticaj na organizam. Ako koristite lekove, konsultujte svog lekara, da izbegnete nezeljene posledice.
Kurkuma je kontraindikovana u sledecim slucajevima:
- zutica
- bolesti zuci
- u velikim dozama u trudnoci i kod bolesti gastritisa i cira na zelucu
- deci ispod 5 godina starosti

Izvor:

26 октобар 2013

JEDNOSTAVAN I PRIRODAN NAČIN DA OČISTITE SVOJU JETRU

Jetra u našem organizmu ima ulogu fabrike krvi. Ona učestvuje u procesu obnavljanja krvi. Također pomaže jačanju i stimulaciji varenja u organizmu. Jetra obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje. Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lijep izgled i dobro raspoloženje.

maslinovo-ulje-limunNajbolje sredstvo za prevenciju zdravlja jetre je svakodnevno čišćenje jetre.
Ovaj jednostavni postupak zahtijeva samo nekoliko minuta vašeg vremena.
Da bi ste to uradili treba svako jutro na prazan stomak popiti kašiku maslinovog ulja pomiješanog sa kašikom limunovog soka. To je to!
Vodite računa o svojoj voljenoj jetri, odvojite za nju nekoliko minuta svog vremena i ona će vam uzvratiti savršenim radom.
Maslinovo ulje kao nijedan drugi proizvod pomaže otvaranju kanala jetre i žučne kese. Žuč je aktivan učesnik u procesu varenja koji ubrzava rad vaših crijeva. Isti efekat na varenje imaju limun i brusnica.
Korisne osobine limuna su dobro poznate svima. Prvo, limun je izvanredan izvor vitamina C. Drugo, on efikasno čisti krvne sudove od naslaga holesterola. I kao što je gore navedeno – doprinosi čišćenju jetre.
Maslinovo ulje čuvajte na sobnoj temperaturi. Možete i u frižideru, ali na niskim temperaturama ono postaje mutno. Međutim, ovo nema nikakav utjecaj na njegove osobine.
Dakle, ovo je jednostavna i efikasna prevencija zdravlja vaše jetre.
Svako jutro pomiješajte jednu kašiku maslinovog ulja sa jednom kašikom soka od limuna. Popijte ovu mješavinu na prazan stomak. Nakon toga možete uživati u doručku.
Ovaj ”koktel” možete pripremati cio život, jer su oba sastojka obične životne namirnice.
Poslije mjesec dana osjetit ćete promjene. Vaš izgled će se poboljšati, nestaće tamne krugovi ispod ociju, ten će postati svjež a izgled podmlađen. Crijeva će raditi kao sat, zaboravit ćete na zatvor i probleme sa varenjem. Osećat ćete se zdravo sa puno pozitivne energije.

Izvor:

25 октобар 2013

Zlatno mleko- čaroban napitak za vašu kicmu. Lekovita pasta od kurkume

zlatno mleko

Ovaj prijatan i topao napitak izuzetno je koristanza kicmu.
Zlatno mleko“ pomaze kod ponovnog uspostavljanja „kicmenog mazivo“ i ispira naslage soli. Koristan je za hematopezu (formiranje krvnih celija deobom,i diferencijacija maticnih celija u kostanoj srzi), debelo crevo, nervni sistem i kostano tkivo.
Zlatno mleko“ je carobni napitak koji takodje pomaze u produzenju mladosti, normalizuje ceo probavni sistem, ima blagotvorno dejstvo najetru. Uklanja toksine, poboljsava ten i podstice dugovecnost. Veoma je efikasan kod artritisa i artroze, jer sa konzumiranjem „Zlatnog mleka“ povecava se pokretljivost zglobova.
Moram naglasiti da je veoma popularan kod lekara ruske alternativne medicine.
„Zlatno mleko“ Priprema.
Za pocetak pripremiti pastu od kurkume na ovaj nacin:
  • 40 gr kurkume u prahu
  • 100 ml vode
  • Naspite kurkumu u prahu u vodu, promesajte i dovedite do klucanja. Kuvajte oko 8 minuta, dok se sadrzaj ne zgusne.  Stalno mesajte. Ako je mesavina suvise gusta, dodajte malo vode. Smesa treba da lici na gusti jogurt.
Za to vreme pripremite mleko.
  • 250 ml mleka
  • 2 kasike (40 ml) sirovog (nerafinisanog) bademovog ulja  (po zelji)
  • med po ukusu
Mleko prokuvajte  i dodajte u njega bademovo ulje (po zelji).
Sklonite sa vatre i sipajte u solju. Dodajte 1 kasikicu pripremljene paste od kurkume.
Zasladite medom po svom ukusu.
Pastu od kurkume  mozete pripremiti u vecoj kolicini i na duzi period. U zamrznutom stanju cuva svoja svojstva 40 dana.  Pastu cuvajte u frizideru.
Gotovu pastu dodavati u vruce mleko po 1 kasikicu, zajedno sa medom i biljnim uljem (po zelji).
Zlatno mleko“ preporucuje se piti na prazan stomak, pozeljno ujutru i pred spavanje.
„Zlatno mleko“ se pije 40 dana. Kurs lecenja  - dva puta godisnje, po 40 dana.
Paznja: oni koji imaju probleme sa zucnom kesom – bolje ne rizikovati, jer kurkuma ima diureticki efekat.
Sta sve leci kurkuma?
Savremena nauka kao i tradicionalna medicina, visoko ceni ovu lekovitu biljku. Zuti alkaloid kurkumin jeste glavni aktivni sastojak biljke. Lekovitost kurkume, objasnjava se time sto ljut ukus ove biljke ubija klice i parazite, unistava naslage sluzi, masti, lepljive toksine, podstice krvotok i kompletan metabolizam. Gorak ukus je najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i koze. Takodje uklanja taloge i lepljive toksine, cireve, salo, znoj, gnoj, svrab, cisti majcino mleko, matericu, jetru.
Kako napraviti lek od kurkume za razlicite bolesti pogledajte ovde: Lekovita svojstva kurkume i lecenje razlicitih bolesti.
Kurkuma se moze nabaviti u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici hrane, kao samostalan zacin ili u sastavu zacina karija.
zlatno mleko