google analitika

22 јун 2013

Ljekovita snaga zelenih sokova

Zelenim sokovima od voća i povrća popularnost naglo raste. I to s razlogom; ukusni su, jednostavni za napraviti i sadrže pregršt ljekovitih svojstava. Hranjivi su i pročišćavajući, sve u jednom. Uglavnom su kombinacija zelenog lisnatog povrća, cikle, celera i mrkve s voćem poput jabuka, banana, bobičastog voća. Dobro je dodati i aloe vera sok, sjemenke/ulje lana, kokosovo ulje, đumbir, spirulinu, pčelinje saće, a umjesto vode možemo koristiti biljne čajeve, primjerice izrazito ljekovit čaj od koprive. Mnogi koriste i bademovo mlijeko.
Ljekovita snaga zelenih sokova
U kombinaciji sa zelenim povrćem najčešće biram biljne čajeve jer su prepuni vitamina i minerala. Naravno ukoliko izaberemo pravi. Moj prvi izbor je čaj od koprive i Alfa Alfa čaj. Ukoliko želite pročistiti organizam (detoksicirati) dodajte još i čaj od korijena čička i maslačka, za diuretička svojstva list maslačka i lišće peršina.
Zeleni sokovi su:
  • Odličan su detox
  • Čiste jetru, krv i cijeli organizam
  • Potiču probavu hrane jer stimuliraju izlučivanje probavnih enzima
U obliku soka, hranjiva svojstva zelenog povrća puno dublje prodiru u organizam, jer ga sami nikad toliko dobro ne možemo sažvakati.
Izvrstan su izvor proteina
Zeleno lisnato povrće osigurava proteine u formi aminokiselina, koje su mnogo lakše za tijelo od kompleksnih proteina životinjskog podrijetla.
S primjerice, 1/2 kg kelja dnevno unosimo više proteina nego što nam je potrebno prema medicinskim standardima.
Puni su aminokiselina
Nedostatan unos aminokiselina uzrokuje ozbiljnu mentalnu i fizičku neravnotežu u tijelu, ali i snažnu želju za "porocima". Kombinirajte različite vrste zelenog lisnatog povrća! Tako ćete dobiti sve potrebne aminokiseline u izobilju.
Bogat su izvor vlakana
Osnovna svrha vlakana je zdrava probava. Zdrava probava je temelj zdravlja!
Želučane kiseline su nužne za zdrav život!
Osobe sa slabim želučanim kiselinama  imaju mnogo otrovnih supstanci koje cirkuliraju tijelom. Zeleni sokovi reguliraju želučane kiseline. Mnoge bolesti se povezuju sa slabim želučanim kiselinama: paraziti, bakterije, kandida, multipla skleroza, artritis, astma, autoimune bolesti, celijakija, rak želuca, depresija, dermatitis, dijabetes, ekcem, problemi sa žuči, gastritis, hepatitis, hipertiroidizam, osteoporoza, psorijaza, rosacea.
Puni su klorofila
Klorofil je važan za život jednako kao i sunce! Konzumirajući što je više moguće klorofila je kao da sunčamo naše unutrašnje organe. Klorofil njeguje organe poput brižne majke, liječi ih i čisti, ubija loše bakterije, gljivice i stanice raka.
Što više klorofila konzumiramo, naša crijevna flora i zdravlje će nam bolje uzvratiti. Klorofil liječi mnoge bolesti, a zeleno lisnato povrće jedan je od osnovnih izvora klorofila.
Zeleni sokovi alkaliziraju tijelo više nego bilo koja druga namirnica ili obrok! Jeste li znali da je jedan od glavnih uzorka raka kiselost organizma?
Jedinstven izvor omega 3 masnih kiselina
Omega 3 masne kiseline osiguravaju zdravlje srca, slobodnu cirkualciju krvi, dobar vid i zdrav mozak.
Čovjek treba uključiti mnogo omega 3 masnih kiselina u svoju prehranu. U suprotnom će metabolizam biti usporen, čovjek se može početi osjećati pospano i teško, poput medvjeda za vrijeme zimskog sna.

Izvor:

Нема коментара:

Постави коментар