google analitika

06 јун 2013

BILJKE KOJIMA SE LIJEČE BOLESTI KRVNIH ŽILA | KAKO LIJEČITI BOLESTI KRVNIH ŽILA

Biljke koje mogu pomoći u liječenju bolesti krvnih žila.

BIJELA IMELA

Česti je parazit koji u obliku gustog grmića raste u krošnji raznog drveca. Ima uske ovalne i zimzelene listove. Iz neuglednih cvjetova nastaju bijele, okrugle i ljepljive bobe. U medicini se koriste mlade grančice s listovima (Stipites et Folium Visci albi). Sadrže nekoliko aktivnih tvari, (među kojima je najvažniji viscin), zatim neki glikozid i acikličnu bazu holin. Imela se upotrebljava kao stari lijek u bolestima krvotoka, prvenstveno kod povišenog krvnog tlaka i kod arterioskleroze. Pomaže navodno i kod klimakterijskih smetnji, nekih živčanih bolesti (migrena, neuralgija, epilepsija), kod krvarenja iz pluća i nakon poroda. Najuspješnije djeluje kao hladni iscjedak. Kod krvarenja maternice uzima se zajedno s preslicom. U novije vrijeme i službena medicina pridaje sve vecu važnost imeli kao lijeku u bolestima srca i krvnih žila.

BIJELI LUK, ČEŠNJAK (Allium sativum L.).

Narod vjeruje da se češnjakom lijeci arterioskleroza, odnosno da uživanje češnjaka sprečava razvitak arterioskleroze. Eterično ulje sa sumporom, koje sadrži češnjak, smanjuje krvni tlak. Smanjenju povišenog krvnog tlaka pomaže navodno i medvjeđi luk (Allium ursinum L.) koji raste u šumama, često u velikom mnoštvu.

RUŽMARIN

Uživanje manjih količina svježih ružmarinovih listova smanjuje povišeni krvni tlak.

MASLINA

Uvarak lišca masline liječi hipertoniju.

POLJSKA PRESLICA

Pomaže u liječenju arterioskleroze. Djelovanjem kremične kiseline, kojom je inkrustirana stanična membrana preslice, stijenke krvnih žila postaju elastičnije.

Izvor:

Нема коментара:

Постави коментар